Ceremonie setting

Hoe maak je jouw trouwceremonie nog persoonlijker?

Er zijn natuurlijk oneindige mogelijkheden om jullie trouwceremonie persoonlijk te maken.
Denk bijvoorbeeld aan muziek (jullie lievelingsnummer bijvoorbeeld), een speech door een familielid, jullie hond die de ringen komt brengen en door te kiezen voor een zelfstandig trouwambtenaar of ceremoniespreker.
Wil je weten wat de voordelen zijn van het kiezen voor een zelfstandig trouwambtenaar of ceremoniespreker?
Lees dan mijn eerste blog.

Maar wist je dat de aankleding van de ceremonie setting ook heel persoonlijk kan zijn?
Hieronder deel ik mijn ideeën en tips om de setting nog persoonlijker te maken.


Decoratie

De decoratie van jullie trouwceremonieruimte kan echt het verschil maken. Met de juiste accessoires kun je de ruimte net een beetje extra sfeer geven. Een sfeer die echt bij jullie past en waar jullie gasten zich meteen in thuis voelen.
Kiezen jullie er voor om buiten te trouwen? Denk dan bijvoorbeeld aan een loper van vintage vloerkleden die je deels over elkaar heen legt als gangpad richting het altaar. Of maak een entree van 2 oude deuren die je met een opening (voor de entree) naast elkaar zet. En als je de deuren ook nog eens mooi versierd zorgt dat al voor een fantastische binnenkomer. Niet alleen voor jullie, maar ook voor jullie gasten!
Wil je een knusse sfeer creëren waarin jullie en jullie gasten zich meteen thuis voelen? Kies dan voor een mooie bank (van rotan, een vintage meubelstuk of mooi versierd houten bankje). Leg er een mooi vloerkleed voor. Zet er een schemerlampje lampje naast of een tafeltje met foto’s van jullie en/of jullie gasten. Zet kandelaars met kaarsen of windlichten neer. Daarmee is het net of jullie in een huiskamer zitten en zorgt er voor dat je je misschien wat meer op je gemak voelt.

Extra decoratie

Natuurlijk kun je de ruimte ook versieren met de mooiste bloemen, lampionnen, potjes met kaarsjes, foto’s etc.
Met bloemen kun je alle kanten op. Versier er de stoelen mee waar jullie gasten op zitten. Zet hier en daar kleine vaasjes met enkele bloemen erin neer. Of zet een grote vaas met een prachtig bloemstuk ergens als eyecather in de ruimte. Als jullie buiten trouwen en er zijn bomen aanwezig, hang deze dan vol met lampionnen. Of span draden waaraan je de lampionnen bevestigd. Dit kan natuurlijk alleen als je zeker weet dat het niet gaat waaien!
Als de ruimte waar de ceremonie plaats vindt een beetje donker is kun je deze super romantisch verlichten door overal kaarsjes neer te zetten. Kaarsen zijn brandgevaarlijk. Denk er dus om dat je deze op een veilige plek neer zet.

Backdrop

Zeker als je buiten trouwt is een backdrop misschien wel onmisbaar. Als bruidspaar zit je natuurlijk al als middelpunt in de ceremonies setting. En als je buiten zit voel je je al gauw een beetje verloren in de ruimte. Met een backdrop wordt jullie zitplekje net even wat intiemer. Maar zeg nou zelf; een backdrop is toch echt wel de blikvanger van jullie ceremonie setting?! De backdrop is er in alle soorten en maten. Recht, rond, driehoekig, zeshoekig je kunt het zo gek niet bedenken of het kan. De backdrop kun je (of laten) versieren met een gedrapeerd doek, (droog)bloemen of misschien wel ballonnen. Hang allemaal linten, touwtjes met daaraan olijfblaadjes geregen of macramé aan een recht frame en je hebt als snel een fantastische backdrop. Je kunt hier dus echt iets te geks van maken en helemaal passend binnen de sfeer die jullie willen creëren.
Kijk eens voor kant-en klare ideeën op deze website.

Welkomstbord

Verwelkom je gasten met een bord. Een houten bord op een ezel is makkelijk te realiseren en staat meteen al heel leuk bij de ingang van jullie trouwceremonieruimte. Op het bord staan meestal jullie namen en trouwdatum. En natuurlijk heel groot het woord ‘WELKOM’ of ‘WELKOM op onze bruiloft’. Het bord kun je ook weer (laten) versieren met bloemen. Kies bijvoorbeeld voor bloemen die ook weer terug komen in je bruidsboeket, backdrop en aankleding van de ruimte.
Zet ook een lamp of kaars op de grond voor het bord. Mocht je het bord ‘s avonds bij de ingang van jullie feestlocatie willen zetten dan kun je op die manier ook jullie avondgasten welkom heten.
Mochten jullie een ‘unplugged – ceremonie’ willen dan kun je een klein bordje naast het welkomstbord zetten. Uiteraard in dezelfde stijl. Zo zijn jullie gasten meteen goed geïnformeerd.

Ceremonie opstelling

Hebben jullie al nagedacht waar jullie gasten zitten? Kiezen jullie voor een rechte opstelling? Klinkt wel logisch, maar het kan ook anders. Jullie zouden er ook voor kunnen kiezen om de gasten in (halve) cirkelvormige opstelling te laten zitten. Een cirkel symboliseert eenheid en eeuwigheid. Toepasselijker kan het niet! Als variatie op de cirkel kan je ook kiezen voor een spiraalopstelling. Dezelfde intimiteit en symbolische betekenis als bij de cirkelopstelling, maar met een leuke bijkomstigheid: jullie maken een extra lang entree! Geschikt voor stoelen, maar ook erg leuk met poefjes.
En waar zitten jullie gasten op? Stoelen? Erg comfortabel dat wel, maar misschien ook wat saai. Zeker als jullie buiten trouwen kan je daar ook prima een andere draai aan geven. Wat dacht je van kleine rechtopstaande boomstammetjes of hooibalen. En als jullie binnen trouwen kun je ook voor verschillende stoelen kiezen. Mix and match in de stijl van jullie bruiloft! Is jullie bruiloft in festival stijl? Denk dan eens aan de good old campingstoeltjes. Zitten prima, staan leuk en geven je bruiloft een heerlijke relaxte uitstraling.

Zoals je kunt lezen zijn er heel veel dingen die jullie trouwceremonie extra persoonlijk kunnen maken.
Als jullie ook kiezen voor een zelfstandig trouwambtenaar of ceremoniespreker zal deze zeker een persoonlijk speech schrijven. Wil je weten hoe ik dat doe? Neem dan gerust contact met me op, want ik informeer jullie met liefde over de mogelijkheden. Neem ook eens een kijkje op mijn Pinterest pagina voor inspiratie voor jullie ceremonie setting.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *